0produs(e)

Nu aveti produse in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Lansare Global Compact Network Romania, membru al retelelor locale United Nations Global Compact

United Nations Global Compact, a lansat Global Compact Network Romania

Lansare Global Compact Network Romania, membru al retelelor locale United Nations Global Compact

Rețelele Locale au fost lansate pentru a face Global Compact relevant peste tot în lume în diferite medii economice, politice și culturale și pentru a sprijini implicarea substanțială a semnatarilor. Global Compact Network Romania implementează un program de activități pentru semnatarii UNGC cu sediul în România, care doresc să maximizeze beneficiile implicării lor în UN Global Compact.

 

“Rețelele Locale au sarcina importantă de a stabili bazele programului Global Compact în contextul național – în legătură cu prioritățile și nevoile locale – și să ofere participanților oportunități pentru o înțelegere mai bună și pentru împărtășirea experiențelor legate de promovarea principiilor Global Compact, pentru parteneriate și raportare”.

Director Executiv Georg Kell

 “Practicile de business care-și au rădăcinile în valorile universale pot aduce câștiguri sociale și economice.”

Ban Ki-moon, Secretarul General al ONU

 

“Prin rețeaua locală a UN Global Compact avem șansa să formăm o platformă de dialog, dar și de acțiune concretă. Ne dorim ca împreună să fim cât mai inovativi în a motiva și influența stakeholderii fiecărei companii, astfel încât să creăm efecte pe termen lung. Acțiunile noastre vor avea un impact din ce în ce mai mare pe măsură ce implicăm nu numai mediul de business, dar și autorități și societatea civilă într-un demers ce poate fi un bun exemplu de colaborare între sectorul privat și cel public”.

Mariana Gheorghe, președinte al Comitetului Director – Global Compact Network Romania

 

Global Compact Network Romania are drept scop promovarea celor 10 principii Global Compact, care acoperă domeniile drepturile omului, munca, protecția mediului și anti-corupția și-i ajută pe membri prin întâlniri regulate își care să-și împărtășească bunele practici și prin grupuri de lucru active în domenii precum raportarea, întreprinderile mici și mijlocii, comunicarea și legăturile cu alte rețele.

 

Preluare http://www.globalcompactromania.ro/

 

 In data de 15-Mai a avut loc in Bucuresti evenimentul oficial de lansare al Global Compact Network Romania, eveniment la care au participat peste 150 de reprezentanti de companii si alte parti interesate de promovarea celor 10 principii ale UN Global Compact.

 
 

 

 

In cadrul evenimentului a fost semnat in mod oficial un Memorandum de Intelegere, astfel Romania devenind al 88-lea membru al Global Compact Local Network. Semnarea acestui memorandum oficial reprezinta un angajament clar catre respectarea celor 10 Principii ale Global Compact si al sustenabilitatii.

 

In cadrul aceluiasi eveniment compania Advanced Technologies (VONINO), reprezentata prin dl. Vasile Dragos – CEO, a primit Certificatul de membru fondator al Global Compact Network Romania, recunoscand in acest mod implicarea companiei in promovarea celor 10 Principii ale UN Global Compact si implicarea acesteia in promovarea modelelor de business bazate pe principiile sustenabilitatii.